Unistuste kööki luues

Kui alles Suslikut ootasin, ostsime S'iga päris oma kodu. Nüüd ongi kätte jõudmas aeg, mil see viimaks ometi valmis saab ja me sinna sisse kolida saame. Selleni läheb küll veel veidi üle kuu aega, aga ootus on suur. Sellega seoses tulebki meil hakata mõtlema sisustusele. Kõige tähtsam on hetkel köök. 

Sobivat kodu otsides teadsime, et tahame teha endale musta köögi. Praegu peame sellest mõttes aga ajutiselt loobuma. See teeks meie pisikese kodu veel pisemaks ja ei ole ka seetõttu mõistlik. Nüüd oleme jõudnud hallini, kus pole välistatud mustad detailid, sest kogu korter tuleb musta-halli-valge toonides. Küll leiame midagi, millega ka veidi värvi anda, aga meie soov on hoida üldine joon lihtne. 

S on välistanud igasugused kivist tööpinnad, mida mina võibolla soovinud oleks. Aga kompromisse tuleb teha, sest loome ju ikkagi ühist kodu, kus peab olema hea olla mõlemal, mitte ei realiseeri ühe unistusi. Nii tulebki valida puit tööpind. 

Ka seinakappidest suures osas loobume. Oleme mõelnud need panna vaid ühte seina, et korter püsiks avaram. Kuna köök on pisike tuleb kogu ruum hoolikalt läbimõelda. Disaineriga maha istudes tuleb lahendada ka söögilaua küsimus. Mina tahaksin väga ümmargust lauda, kuid ilmselt ei ole see hektel mõistlik ja nii olemegi jõudnud oma mõttetes saare või baariletini. Kas selle alla aga teha ka kapid või ei -  selles ei ole me veel täit selgust saavutanud. Kui see alt avatuks jätta, annaks see taaskord avarust juurde.  Kui pikk peaks see olema. Tahaks, et selle ümber mahuks võimalikult palju inimesi ära, sest mulle väga meeldib kokata ja oma sõpradele ja lähedastele õhtusööke korraldada.

Ka seinale tahame riiuleid. Mitte avatud kappi vaid seinale kinnitatavaid. Millised need olema peaksid, seda me jälle päris täpselt ei tea. Olema vaadanud internetist erinevaid aga reaalselt midagi veel vaadanud ei ole. S'ile meeldiksid sellised nagu alumisel vasakupoolse pildil. Oleksi selleks mustaks detailiks köögis. 

Asju mida dinsaineriga arutada on nii palju. Kuidas lahendada kraanikausi alune kapp ja prügisüsteem? Millised riiulid seinale panna? Kuhu peaks panema kuivained. Kuidas kasutada ära kogu ruum võimalikult kavalalt?

Päris oma kodus tahaks tihedamini külalisi võõrustada ja köögis toimetamiseks aega leida, sest ruumi on seal igaljuhul rohkem kui meie praeguses pesas. Kokkamine on nii mõnus tegevus ja kuna mulle meeldib süüa hea maitseelamus pärast, tahan kindlasti ka ise rohkem vaeva näha, et toiduga emotsioone luua. 

Päris unistuste köök sellest ei tule, sest ruumi ja vahendeid on hetkel selleks veidi vähe, aga meie oma nägu tuleb ta küll. Täpselt selline nagu me ise tahame!




Kommentaarid

Populaarsed postitused