Väikese Susliku unerütm



Kui veel Suslik sündinud ei olnud, ütlesid paljud mulle, et naudiksin magamist ja puhkaksin palju, sest varsti on see pidu läbi. Tõsi, beebiga on päeva rütm hoopis teine ja puhata ja magada saab siis kui beebi lubab, sest ei saa ju talle öelda, et sina nüüd saa ise hakkama ja mina magan. 

Õnneks on meil selle magamisega hästi läinud. Vähemalt senimaani ja ma loodan, et nüüd midagi ära sõnutud ei saanud. 

Öösiti magab meie Suslik suurepäraselt. Näiteks täna öösel magas ta üheksast õhtul kolmeni öösel. Tegelikkuses jäi ta magama isegi veidi enne üheksat. Siis sõi ja magas uuesti kuueni ja natukene isegi peale. Sõi natuke, jutustasime, saatsime S'i tööle ja magasime veel edasi. Pisike peaaegu et üheksani.  Selline pikk kuue tunnine uni on siiski pigem harv juhus, kui tavapäraselt on tema esimene uni neli tundi pikk, siis sööb ja siis magab kaks tundi, sööb ja magab veel kaks tundi. Ja üheksa kümne vahel läheb ta õhtuti magama. 

Muidugi on ka erandeid. Paar korda on ta ärganud pärast esimest pikemat magamist iga tunni tagant. See väsitab tõesti, sest mina jõuan vaevu uinuda, kui tema juba uuesti ärkab. Nii ma pendeldan oma voodi ja Susliku voodi vahet teinekord öösel oma viis korda. Aga nagu ma ütlesin, need on pigem erandid ja öösiti on ta suurepärane magaja. 

Päevasel ajal magab ta ka enamasti hästi. Väikese uinaku teeb ta tavaliselt veel hommikul pärast seda, kui on natukene aega üleval olnud ja lobisenud. Siis ma teda enam tema voodisse tagasi ei pane ja lasen tal enda kaisus uinuda. Mina ise siis üldjuhul enam magama ei jää vaid kasutan aega selleks, et ise hommikust süüa ja pesemas käia. Muidugi kui S'il on vaba päev siis vedeleme ja magame me kõik nii kaua kuni Suslikul und, sest kahekesi on teda kergem katseldada ja olgem ausad, S ise on ka paras unekott. 

Järgmise magamise teeb Suslik 10-11 ajal ja seda juba õues ja vankris. Ka seal magab ta võimalusel tavaliselt neli tundi. Nii saame me käia näiteks poodides ja muud vajalikud toimetused sel ajal ära teha. Näiteks alles paar päeva tagasi käisime kahel järjestikusel päeval Rocca al mares ja Ülemistes ostlemas. Pisike magas mitu tundi rahulikult. 

Kord nädalas käin beebiga ujumas ja massaažis. Pärast neid tuleb alati hea uni ja ta on nõus ka toas edasi magama, kui ma enam jalutada ei jaksa. Viimane kord tulime me ujumast otse koju ja ta magas neli tundi toas, mis on pigem harv juhus, sest pika une teeb ta tavaliselt õues. 

Edasi on magamine juba bingo. Vahest jääb ta ilusti veel pärast pikka lõuna und mõne aja pärast ka toas magama. Õhtused nii öelda päevauned on aga keerulised. Kohe üldse ei taha ta õhtul enam magada ja nii on jonn kerge tulema. Võibolla magan ka ise õiged hetked maha. Õhtune jalutuskäik aitab vahest.

Siis tulebki juba vannitamise aeg ja viimane õhtune söömine enne kui aeg on tuttu minna. Õnneks läheb ööunne jäämine ka valutult ja viimastel päevadel on ta oma voodis harulikult magama jäänud. Loodan, et see nii ka jääb.


Kommentaarid

Populaarsed postitused